Eta-teknologi

To the end of the trail and beyond

Den nya Eta-serien har en verkningsgrad som är näst intill fördubblad jämfört med traditionella friluftskök. Att packa ner mindre bränsle är bra för din plånbok, din rygg - och miljön. Skrolla ner och läs mer om effektiv och miljövänlig matlagning.

"Gemensamt för oss som vistas i naturen är att vi vill ha varm mat så snabbt och smidigt som möjligt. Men traditionella friluftskök har lidit av stora värmeförluster, vilket betyder att du som användare måste bära med dig onödigt mycket bränsle och acceptera långa uppkokningstider.

Under utvecklingen av nya Eta gick vi tillbaka till ritbordet och såg över kökets alla delar: Hur får vi brännare, vindskydd och kastrull att samarbeta optimalt? Hur får vi bränslet att räcka nästan dubbelt så länge, genom att minska värmeförlusten och uppkokningstiden?

Vi löste utmaningen. Eta-seriens kök bjuder alla på oöverträffade användarupplevelser, maximal verkningsgrad och minimal miljöpåverkan. Hitta din favorit och du har en vän för livet."

- Eric Svartström, Head of R&D


 

Hemligheten bakom Eta

Medan ett traditionellt kök har en verkningsgrad på cirka 40 procent, uppnår Eta-köken närmare 80 procent. Hemligheten är en kombination av tre innovationer som låter dig njuta av mer mat eller ta med dig färre gasbehållare för att minska packvikten.

Brännaren är optimerad för den nya generationen bränsleeffektiva kastruller med värmeväxlare. Vindskyddet gör köket stabilare samtidigt som det skyddar lågan, vilket ger effektivare uppvärmning. Den inbyggda värmeväxlaren ökar kastrullens förmåga att ta upp värme, och verkningsgraden höjs ytterligare.

 

För äventyrare räknas vartenda gram

För att tydliggöra skillnaden mellan ett Eta-kök och ett traditionellt kök, så fotade vi dem med en värmekamera. Ett valigt kök har en verkningsgrad på 40 procent och bilden visar tydligt hur stora partier med varma zoner sprider sig ineffektivt, medan Eta-köket tillvaratar de "varma rökgaserna" effektivare, och låter så mycket som möjligt av energin användas till den matlagning du är beroende av på dina äventyr.

Våra mest mångsidiga, bränsleeffektiva och miljövänliga kök bygger på en tanke om att minska den totala packvikten. Genom att öka verkningsgraden kan vi minska kökets bränsleförbrukning. Det betyder att du kan ta med dig mindre bränsle och din ryggsäck kommer att vara lättare.

 

Våra Eta kök och tillbehör:

 
Antal produkter: 9 Visa: Alla
Primus