Välja rätt kök

Beroende på användaren och situationen ställs olika krav på kökets egenskaper. Att välja kök är inte alltid lätt då det finns många olika varianter att välja mellan. För att göra processen lite enklare har vivalt att dela in våra kök i Trekkingkök for vandring, Expeditionskök för bergsturer och längre resor samt Campfirekök for campingmatlagning.

Campfire

Större kök med en eller två brännare för dagsutflykten eller stugan.
Anpassade för matlagning till större sällskap.
Stabila och anpassade för stora kastruller och stekpannor.
Enkla att sätta upp och packa ihop.

Till våra Campfirekök

  

Trekking

Gaskök anpassade för turer med ryggsäck.
Lätta att bära och enkla att använda.
Anpassade för längre exkursioner.
Optimala enklare matlagning och uppkokning av vatten.
Bränsleeffektiva.

Till våra trekkingkök

 

Expedition

Flerbränslekök för längre turer och extrema förhållanden.
Optimerade för såväl stark kyla som brännande ökenhetta.
Kan drivas med både gas och flytande bränsle.
Extremt robusta.
Enkla att serva i fält.

Till våra expeditionskök

 

Är du ute efter ett bra kök att ha i stugan, bilen eller att bära med dig på kortare sträckor till sjön, klätterklippan eller parken ska du välja ett av våra Campfirekök. I Campfirekategorin hittar du portable campingkök med kapacitet för avancerad matlagning till flera, samtidigt som de är lätta och kompakta nog att bäras i en hand för enkel transport mellan till exempel bilen och kajaken.

campfire kök

Har du däremot tankar på att vandra, planerar en expedition eller att vara borta en längre period är ett Trekkingkök eller Expeditionskök köket för dig.

Våra trekkingkök är perfekta för dig som gillar att vandra, vare sig det är över helgen eller flera dagar i fjällen. Gasolkök är ideal vandringsutrustning då de är lätta att använda, tar liten plats i ryggsäcken och väger lite. Våra integrerade kök med brännare, vindskydd och kastrull med värmeväxlare har oöverträffad effektivitet vilket ger snabb uppvärmning och låg bränsleförbrukning. Det innebär inte bara mindre bränsle att bära utan också insparning på pengar och miljön. Med gas som bränsle får du en säker hantering, sotfri förbränning och litet behov av underhåll. Vår gas är dessutom 100 % CO2-kompenserad.

Vi har gasbehållare i tre olika storlekar för att du ska kunna anpassa din packning efter resan och slippa bära onödigt med vikt. Överväg vilken typ av mat du kommer att laga och hur länge du kommer att vara ute och tänk på att även de använda gasbehållarna måste bäras med under hela resan.

Man kan inte ta med sig gas-behållare på flygplan och i vissa avlägsna länder kan det vara svårt att få tag på gas. I de fallen är ett av våra expeditionskök som kan drivas med flytande bränsle ett bra val. Utöver gas, kan expeditionsköken drivas med kemisk ren bensin, bensin, diesel fotogen och flygbränsle.

Detta är även en fördel vid extremt låga temperaturer. När temperaturen sjunker långt under nollan blir trycket i gasbehållaren lägre vilket begränsar gasens effektivitet. Vår Winter Gas fungerar ned till -22°C men då den inte finns att tillgå eller temperaturerna kan förväntas var ännu lägre är flytande bränsle det bästa valet.

expedition

Våra expeditionskök är bergsutrustning utformad för dig som söker maximal tillförlitlighet under extrema förhållanden. Kökens vikt är minimerad utan att kompromissa prestanda och hållbarhet. Och tack vare att köken är byggda av få och utbytbara delar, kan de enkelt servas i fjällen eller i andra länder. Reglagen är väl tilltagna för att kunna hanteras även med handskar.

Vilket typ av vandrings-, bergs- eller campingutrustning som passar just dig beror alltså mycket på de resor du planerar att göra samt dina personliga preferenser.

Ta dig en funderare på hur och var du har tänkt använda ditt kök och kika vidare på våra friluftskök här.
Behöver du ytterligare hjälp kan du kontakta vår kundtjänst så hjälper vi mer än gärna till på vägen.

Primus