article

Nepalesisk Dal Baath

Lite klurigare rätt men en ack så god Dal Baath-gryta. Receptet är för fyra personer och kommer göra andra vandrare avundsjuka.

Du behöver

3 dl Långkornigt ris

1 st Gul lök
2 st Vitlöksklyftor
2,5 dl Röda linser

1 tsk Chilipulver
0,5 tsk Ingefära (mald)
1 tsk Koriander (mald/stött)
1 tsk Kummin (mald)
400 gram Grönsaker/potatis
Matolja
Salt & peppar

Tillagning (30 min)

För att få alla rätter varma rekomenderar vi två kök eller ett kök med två brännare. 

Koka ris enligt anvisning på förpackning (ca 20 min).

Linsgryta:
Skala och hacka gul lök.
Skala och finhacka vitlök.

Fräs lök och vitlök i olja på medelvärme några minuter tills löken är mjuk och glansigt (ej bränd).

Rör ner linser och häll på vatten så att det täcker linserna med 1 cm. Koka ca 10 min tills linserna är mjuka. Salta och peppra.

Grönsaksgryta: När riset är klart använd brännaren för att fräsa chilipulver, ingefära, koriander och kummin i lite olja i ett par minuter.

Tillsätt grönsaker och/eller potatis och stek under omrörning tills de fått fin färg.
Smaka av med salt och peppar.

Primus För att få dina paket före julafton, beställ innan: 2015-12-17T15:00 Vi har förlängd returrätt till 15 januari 2016, för beställningar gjorda mellan 20 november - 31 december 2015.