Our Story

För friheten att utforska

Sedan starten, för mer än hundra år sedan, har Primus varit ett begrepp för att koka, värma och lysa. Roald Amundsen hade med sig ett kök från Primus i packningen när han var den förste att nå Sydpolen den 14 december 1911. Sir Edmund Hillary och Tenzing Norgay använde Primus på Mount Everest när de nådde toppen den 29 maj 1953.

Detta är bara två av flera uppseendeväckande äventyr som varit beroende av Primus i det förflutna. Än idag är vi ständigt sökande efter förbättrad teknik och smarta lösningar för de allra flesta äventyr…

Vår passion för naturen adderat med vår tekniska kompetens är hemligheten bakom var och en av dessa innovationer. Detta är också anledningen till varför vi handtestar varje kök innan de lämnar vår fabrik i Estland. Vårt mål är att se till att var och en av köken blir en tillförlitlig, livslång följeslagare.

Våra tekniska kök är inte begränsat till de som klättrar upp för de högsta bergen, tar sig genom de mest fientliga polarområden eller upptäcker de mesta avlägsna av platser. Våra produkter är för alla, oavsett plats och användning. Vi har samma tillvägagångssätt för vardagskök som expeditionskök och andra tillbehör. För vi vill att du ska kunna slappna av och njuta av din tid utomhus och inte behöva oroa dig för din utrustning, oavsett vart du befinner dig och vad du gör!

Om Primus

Om Primus

Primus friluftskök har använts sedan 1892 och det är vårt mål är att se till att alla våra kök blir tillförlitliga, livslånga följeslagare. Passion för naturen och tekniska kompetens är hemligheten bakom alla våra innovationer.

Knowhow

Knowhow

I vår Knowhow har vi samlat matnyttig information för dig som kanske använder ett Primuskök för första gången, för dig som utmana dig till nya höjder eller för dig som är i behov av bruksanvisningar till dina Primus-produkter.
Primus