Det är inte bara toppen som räknas

I april i år åkte vi på Primus iväg på vinterutbildning. Ett äventyr som tog oss till Kebnekaise, det högsta berget i Sverige, för att bygga vidare på erfarenheter och kunskaper om vintersäkerhet och för att testa våra produkter under verkliga förhållanden, långt bort från simulatorerna på kontoret.

Planen var att nå toppen, på is och snö med Randonee - och bergsklättringutrustning. Dag ett mätte vinden upp mot 25 sekundmeter och det fanns inga tecken som sa att vinden skulle minska under de kommande dagarna. Detta innebär att försöket att nå toppen inte längre var självklart. I väntan på en bra dag, turade vi omkring på flacken och kokade varma koppar kaffe för att hålla oss varma.

När dagen kom för att nå toppen, var vinden fortfarande ett faktum och det var tydligt att inte alla av oss skulle ta oss upp hela vägen. Att nå toppen skulle ha varit en fantastisk känsla, att vara en av dem som vände var därför ett tufft beslut och under nedstigningen var det viktigt att komma ihåg varför vi faktiskt var där: för att försöka, för att lära och få erfarenhet. Så att vi på Primus kan fortsätta producera produkter som passar alla, både folk på flacken och folk på toppen, i alla typer av väder.

Ibland är det lätt att fastna med målet i sinnet och att glömma att det egentligen är vägen dit som är det viktigaste. Utan vägen kommer du inte till målet och om du bråkar med vägen, kanske målet inte ens kan nås.

Primus kök är gjorda för att leverera, även i de tuffaste vinterförhållanden och alla expeditions- och trekkingkök handtestas innan de lämnar vår produktionsanläggning för att säkra hållbarhet och funktion. Följ vägen från idé till äventyr på vår Forskning och Utvecklingssida.

Johan Skullman, överlevnadsexpert och del i Primus testteam, berättar om hur man överlever och njuter av en måltid utomhus även på vintern i vår vintermatlagnings-guide

Primus