Latitude 70

Har du någonsin föreställt dig att släppa allt? Att ge dig själv en paus på tre år för att upptäcka världen?
 

Det är exakt vad Roy och Michelle gjorde 2007, 2008 och 2009. Deras dröm blev en möjlighet att förändra sina liv och de begav sig iväg i sin Landrover Defender och reste genom 60 länder i fem världsdelar under tre år.  

De körde genom Anderna i Sydamerika, besökte aboriginska platser i Australien, smakade kryddad mat i Sydostasien, vandrade i Himalaya i Nepal, upplevde olika traditioner i Mellanöstern och Indien, lärde sig massor av historia i Europa och stod ansikte mot ansikte med vilda djur och avlägsna stammar i Afrika.

Efter 160.000km längs världens vägar återvände Roy och Michelle tillbaka hem där de, de senaste fyra åren har arbetat med att dela med sig av sina erfarenheter. De har bland annat skrivit en bok om deras expedition där den portugisiska versionen har sålt över 10 000 exemplar. Den har nyligen översatts till engelska med titeln: World by land – A fascinating trip around the world by car.

Resan satte djupa spår i båda två och de längtade ut på vägarna igen och 2014 lämnade paret åter igen sitt Brasilien för ännu en resa världen runt.

Det nya projektet "Latitude 70" har som mål att besöka tre punkter i världen över 70 grader latitud. Det första besöket är i Alaska, det andra i Ryssland och den tredje i Skandinavien. Den mest utmanande av dem kommer att vara den ryska på grund av de extrema temperaturer de står inför där. Anledningen är att den östra delen av Sibirien är körbar endast på vintern då våtmarker och floder blir en tjock is. 

Idag, redan ett år på vägen, har projektet Latitude 70 korsat 14 länder i Syd, Central- och Nordamerika och har ytterligare 36 framför sig. Från Nordamerika kommer bilen att skeppas över till Ryssland där resan fortsätter genom Mongoliet, Kina, Centralasien, Östeuropa och Skandinavien. Och slutligen hem till Brasilien i mitten på 2017.

Vill du veta mer om deras historia? Följ deras hemsida och sociala medier:

Website: www.mundoporterra.com.br 

Facebook: https://www.facebook.com/MundoPorTerraUmaFascinanteVoltaAoMundoDeCarro?ref=hl

Instagram: https://instagram.com/mundoporterra/

Primus