Roadtrip & enkelhet

Lisa, @lisalowenborg,fotograf och skribent lockas av simpliciteten i vardagen, att leva enkelt och njuta av vad naturen har att ge. Det är inte milslånga turer eller snabba hastigheter som lockar, utan det är det vackra i stillheten som får henne att bege sig ut i naturen varje gång. Nu ska hon och hennes partner släppa bekvämligheter hemma och bo i en skåpbil under en längre period.

Vad innebär resan för dig rent fysiskt och psykiskt?

Resan innebär att jag varken kommer ha det utrymmet och de sakerna jag är van vid hemma. Men vi kommer istället får ta del av världen som lekplats och bli inspirerad varje dag av naturen. Vi kommer kunna äta vår frukost precis där vi vill. En annan utmaning är att vi kommer leva tätt inpå varandra utan egentid, vi kommer inte kunna duscha under längre perioder och vi kan inte skydda oss från dåligt väder och kyla på samma sätt som hemma. Struktur och bra prylar tror vi kommer underlätta vår livsstil.

Vad är det som driver dig i detta äventyr?

Jag tror att alla behöver leva simpelt lite då och då för att bli påminnd om alla onödiga (men väldigt härliga) bekvämligheter vi besitter.

Och för att jag gillar idéen av att ha allt jag behöver med mig. Så jag kan åka till en strand och surfa, jag kan vandra när jag råkar parkera vid en vacker plats eller gå ut och springa när soluppgången är magisk. Hemma kräver allt sin planering, här är du där ute hela tiden.

Hur förbereder du dig?

Vi förbereder oss genom att packa, sen reducera sakerna till hälften och thats it.
En lång dusch innan så att vi ivarjefall börjar rena, samt ser till att allt fungerar.

En bra madrass är nästan livsviktigt. Förvaring där var sak har sin plats. Och bra prylar. Vi flyger dit Primuskök och utrustning för att jag litar på era grejer och för att jag alltid använt dem.

Vilka Primus-produkter har du med dig?

Ett Tupike-kök, med en CampFire kastrull och en stekpanna
Campfiretallrikar, pints och bestick
Ett Prepset, täcker det mesta
Lite+, för morgon kaffe och kvällste
Två 4-season muggar, för att de håller värmen så bra men ändå är vanliga muggar
En TrailBreak termos, för att alltid ha varmt vatten i bilen om regnet skulle falla
Och en lykta, för härlighetens skull 

Primus