article

Ris á la campa

En riktigt härlig rätt uppe till fjälls, speciellt med nyfångad fisk eller torkat renkött. Receptet är för två personer.

Du behöver

0,5 st Gul lök
el. rostad lök
0,5 msk Matolja
5 st Torkade aprikoser
0,5 krm Ingefära (mald)
0,5 msk Honung
3 dl Snabbris
1,8 dl Vatten
Salt & peppar

Extra:
150,0 gram skinka
el. torkat renkött
el. fisk
el. Quorn

Tillagning (20 min)

Fräs (lättstek) löken i matolja några minuter på medeldelvärme, tills den är glansig men inte bränd.

Tillsätt aprikoser, ingefära och honung.
Tillsätt snabbris och fräs det glansigt.

Tillsätt vatten och låt sjuda under lock tills vattnet dunstat (ca 5 min).
Salta och peppra.

Servera med valfritt tillbehör t.ex. stekt eller kall burkskinka, torkat renkött, quorn eller varför inte med nyfångad fisk.

Primus För att få dina paket före julafton, beställ innan: 2016-12-19T00:01:00 Förlängd returrätt till 15 januari 2017 för beställningar gjorda mellan 22 november - 31 december 2016