article

Torsk i tomatsås

Alla vet att fiska kräver sitt tålamod, för ibland vill fisken bara inte nappa. Men för detta recept, som vi har fått av Turkokken, behövs inte mycket mer tur än att få en liten fjordtorsk på kroken. Med chili och cayenne är detta recept även värmande om du har stått stilla vid sjön lite för länge.

Du behöver

3-400 grams Torskfilé eller dagens fångst. 
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater, att föredra med oregano och basilikakryddning. 
1 burk musslor i vatten
1 grönsaksbuljong
1/4 röd lök
1 vårlök

Pasta

Kryddning:
Oregano
Basilika
Salt
Chili
Cayenne

För stekning:
Olivolja

Så här gör du

Börja med att fräsa vitlöken i några minuter i en skvätt olivolja tills den börjar bli blank. Tillsätt sedan burken hackade tomater med oregano och basilika tillsammans med en kub grönsaksbuljong.

Låt det sjuda i 5-10 minuter och tillsätt sedan salt, chili och cayenne efter smak. Vägen till framgång med denna rätt går genom cayennen eftersom det inte finns någon återvändo när du väl har kryddat för mycket! Cayenne kommer som en efterbrännar-effekt så börja i liten skala och vänta sedan en stund innan du kryddar på med mer.

När du är nöjd, tillsätt lök, torsk och musslor. Koka upp, lägg på locket och ställ åt sidan. Håll det varmt tills fisken har tillagats.

Servera med pasta och/eller ett gott bröd. 

 

För fler recept från Turkokken, besök turkokken.no.

Vi rekommenderar vår Eta Insulation-väska när du behöver hålla maten varm i katrullen eller när du vill att maten ska lagas klart på eftervärme.

Primus