Förslag på varumärken

    Förslag på kategorier

      Sökförslag

        Produkter

        Bakad sötpotatis med salsa och fetaost

        Av Henrik Orre

        Ingredienser

        2 personer

        • 2 sötpotatisar
        • 4 plommontomater
        • ½ rödlök
        • ½ grön chili
        • 1 lime, saften
        • olivolja
        • 1 msk hackad koriander
        • salt och svartpeppar
        • 50 g fetaost till topping
        • Aluminiumfolie

         

        Tillagning

        Packa in potatisen i aluminiumfolie och lägg paketet över glöden. Låt ligga i 35–40 minuter.

        Dela tomaterna i fyra bitar och gröp ut kärnan. Skär sedan bitarna i små tärningar. Finhacka rödlök och chili. Blanda ihop tomater, lök och chili till en salsa. Blanda salsan med limesaft, lite olivolja och hackad koriander. Smaka av med salt och svartpeppar.

        Gör ett snitt i den färdiga potatisen och gröp ur ett litet hål i innanmätet med en sked. Lägg i salsan. Avsluta med att smula över fetaosten.

        Anmäl dig till nyhetsbrevet

        Du är nästan där! Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i ditt e-postmeddelande.
        Anmäl dig till nyhetsbrevet

        Ange en giltig e-postadress