Förslag på varumärken

    Förslag på kategorier

      Sökförslag

        Produkter

        Bouillabaisse

        Av Jesper Rais

        Ingredienser

        2 personer

        • 100 g torskfilé utan skinn
        • 100 g kungsfiskfilé med skinn
        • 200 g musslor, rengjorda och kontrollerade
        • 4 tigerräkor eller jungfruhummer

        Buljong

        • 1/2 kg fiskben för buljong
        • 1 liter vatten
        • 1 dl vitt vin

        Soppa

        • Olivolja
        • 1 lök
        • 1 vitlöksklyfta
        • 1/2 fänkål
        • 1 liten purjolök
        • 3 kvistar timjan
        • 1 tomat
        • 1 morot
        • 1 tsk tomatpuré
        • Saffran (efter smak)
        • Salt och peppar 

        Servering

        • 4 skivor gott surdegsbröd
        • Aioli
        • Ost (t.ex. Comte eller Gruyére)

        Tillagning

        Stek räkorna i ett par minuter i olivolja, stek sedan rödfisken och lägg båda åt sidan.

        Koka upp fiskben, vitt vin och vatten, skumma av med hjälp av en slev och sänk värmen, låt sedan sjuda i 20 minuter. En bra buljong bör aldrig tillagas längre än 20 minuter.

        Tärna och sautera fänkål, purjolök, lök, vitlök och morötter i olivolja och timjan i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och saffran. Sila av buljongen och häll den över grönsakerna. Kasta benen. Krydda soppan med salt och peppar. Tärna och tillsätt tomaten tillsammans med musslor och torsk, koka i 2 minuter (tills musslorna öppnas). Lägg till kungsfisken och räkorna. Servera soppan rykande varm.

        Servera med en rostad brödskiva med aioli och ost.

        Anmäl dig till nyhetsbrevet

        Du är nästan där! Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i ditt e-postmeddelande.
        Anmäl dig till nyhetsbrevet

        Ange en giltig e-postadress