Förslag på varumärken

    Förslag på kategorier

      Sökförslag

        Produkter



        De lite svalare sensommartemperaturerna öppnar upp för mer fartfyllda aktiviteter och kanske är det nu i helgen du ska ut på en heldag på cykeln? Pumpa däcken, inhandla till en god måltid, packa sadelväskan och se till att du har vatten med dig.

        Här tipsar Henrik Orre, vår cykel-kock, om en god burgare som är lätt att tillaga på turen.

        Pannbiff med stekt ägg på toast

        Av Henrik Orre

        Ingredienser

        2 personer

        • 300 g nötfärs
        • 1 gul lök
        • 4 skivor bacon
        • 2 skivor surdegsbröd
        • 2 ägg
        • olivolja
        • salt och svartpeppar
        • skuren gräslök till topping
        • skuren salladslök till topping

        Tillagning

        Blanda ihop färsen med salt, svartpeppar, olivolja och några droppar vatten. Skiva löken i tunna ringar. Stek baconet knaprigt och löken gyllene i lite olivolja i en stekpanna. Smaka av med salt och svartpeppar. Stek brödskivorna och vändstek äggen i olivolja. Forma två biffar av färsen och stek på båda sidor i en panna, cirka 5 minuter på varje sida. Lägg biffarna på brödet, strö över bacon och lök och avsluta med ett stekt ägg på toppen. Strö över gräslök och salladslök. Dekorera eventuellt med några bitar bacon.


         
         
         

        Anmäl dig till nyhetsbrevet

        Du är nästan där! Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i ditt e-postmeddelande.
        Anmäl dig till nyhetsbrevet

        Ange en giltig e-postadress