Förslag på varumärken

  Förslag på kategorier

   Sökförslag

    Produkter

    Lee jagar Regnbågar 


    Jag kommer från Isle of Man, en ö i Irländksa sjön omgiven av dimma, viking-mytologi och det största motorcykelloppet på jorden, Tourist Trophy. Och självklart fiske! När man växer upp på en liten klippa som är 3 x 5 mil kan du föreställa dig att det inte är mycket att göra så då får man hitta saker att sysselsätta sig med. En dag tog pappa mig till den lokala bryggan, vilket resulterade i en hobby som kommer syssla med hela livet. Första gången jag såg flugfiske var på ett gammalt VHS-band från fotbollsspelaren Sir Jack Charlton. Efter det bad jag min mamma och pappa om att få ett spö när jag fyllde år. Jag minns att jag öppnade omslagspappret för att upptäcka mitt första fiskeset någonsin och jag gick rakt ut i trädgården och slängde den här saken i luften och försökte imitera vad jag såg på TV: n, det var då jag insåg att det inte var lika lätt som jag trodde!

    Samma eftermiddag skaffade jag min licens och det var där kärleken började, jag letade vid flodbankerna och efter djupa hål i floden och försökte fånga min första vilda regnbåge eller brun öring. Jag tillbringade många veckor på att gå fram och tillbaka till floden och försöka lära mig tekniken i trädgården allt för att bli som de jag sett på TV. 13 år gammal stående i floden med mina shorts upprullade och BANG som en elektrisk chock och omedelbar panik flög mitt spö över och jag fångade min första flodfisk någonsin. Några minuter senare var fisken uppe, och vid stranden stod en stolt tonårspojke med sin första vildfångade brunöring någonsin. Själva fisken vägde knappt 0.5 kg men färgerna var fenomenala, orange och olika bruna nyanser med antydningar av gult. Den kunde ha varit superstor men det skulle inte ha spelat någon roll för den här fisken var allt för mig. Jag visste vid det tillfället att flodfiske hade tagit över mitt intresse över havsfiske och att all den tid jag hade använt hade varit värt det, jag var peppad, den här lilla fisken hade förändrat hur jag såg på fiske!

    Jag brukade åka varje dag efter skolan till en plats som heter Kerrowdhoo och på gammalt vikingaspråk betyder det ”mörkt kvarter”. Jag tillbringade majoriteten av min ungdom där med ett avtal från min mormor att eftersom man fick fiska och behålla bytet skulle hon köpa min licens om hon fick fisken. Inom några månader hade hon ett stort lager. Familj och vänner var mer än glada när de fick fisken jag hade fångat. Åren gick och jag fångade många fantastiska fiskar, men ön bjöd bara på brun öring och regnbåge och efter ett tag var det dags att börja resa vidare. 

    Det har tagit mig till 37 års ålder för att slå mitt personliga rekord från 15 års ålder. Jag reste till en härlig plats som heter Lechlade och Bushleaze och en februari morgon visste jag att det skulle bli en speciell dag . Jag hade sett på sociala medier att det hade funnits en del stora fiskar under de senaste veckorna så jag var tvungen att försöka få drömfisken. Jag var ute på en båt under ett pilträd och fiskade och BANG mitt spö lutade över. Minnet om tonårspojken som stod i floden med hans upprullade shorts kom tillbaka till mig. Jag visste att den vägde mer än 4.5kg när jag såg den där blixten av silver och rosa visste jag att det var ett nytt personligt bästa efter 22 år. En stund senare hade jag en av de vackraste regnbågar som jag sett. Jag vet inte om det var färgerna som gjorde fisken mer för mig eller storleken, men i vilket fall som helst hade jag någonting speciellt och en minnesvärd dag med en fisk på 6,9 kg och en till som kommer in på 7,8 kg. Två gånger på en dag hade jag slagit mitt personbästa! Sedan denna dag har jag aldrig avsett att slå den utan letar nu mer efter de sällsynta fiskarna, som tigeröring, blåöring, brunöring som alla är fantastiska att fånga.

    Under de senaste åren har jag haft tur och jag har rest till några fantastiska platser över hela världen men ingenting har någonsin gett mig adrenalinrushen som att fånga något på en flugspö. Jag har fångat spjutfiskar och Arapaima men det finns något med öring som alltid håller min besatthet igång. Idag bor jag precis utanför London och jag hittar fortfarande tid att leta efter nästa fisk och alla jag fångar påminner mig om varför jag älskar denna sport. Jag försöker lära min tonårsson allt jag fått lära mig av alla fiskare jag träffat och lär honom även allt jag kan, i hopp om att han ska föra traditionen vidare.


    4 tips och tricks

     

    1. Ändra din taktik tills du hittar vad de biter på. Var inte rädd för att testa någonting ovanligt, det kan vara det de biter på. 
    2. Använd rishögar, fallna träd och överhäng eftersom det alltid finns fisk på de svåra platserna. 
    3. Var inte rädd för att inte vara nog bra på att kasta det kommer med tiden.
    4. Stanna inte på samma plats, se till att du rör dig runt och hittar fisken.

     

    Min favoritfluga är Buzzer helt enkelt på grund mönstren och färgerna. 

     
    Jag rekommenderar att grilla

    2 öringfiléer med skinnet på
    1 matsked olivolja.
    1 matsked smör.
    1 vitlöksklyftor, hackad.
    3 msk hackad färsk persilja.
    1 matsked citronsaft. (Släng med några citronskivor om du vill.)
    Salt och peppar, efter smak

    Man kan även slänga med några skivor tomat som får grillas tillsammans med fisken. 

    Favoritplatser i Storbritannien för fiske

    Lechlade & Bushyleaze Trout Fishery
    Ellerdine Lakes

    Följ min Instagram för mer fiskebilder och berättelser.
    @TheAverageAnglers

         Anmäl dig till nyhetsbrevet

    Du är nästan där! Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i ditt e-postmeddelande.
    Anmäl dig till nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress