Förslag på varumärken

    Förslag på kategorier

      Sökförslag

        Produkter

        Utsökta grilltips


        Invig grillpremiären med dessa aptitväckande grillrecept och njut av att våren äntligen är här!

        Helgrillad Lax


        4-5 personer


        Ingredienser:


        1 laxsida med skinn

        Kryddblandning:
        1 msk fänkålsfrön
        1 msk korianderfrön
        1 msk senapsfrön
        Olivolja
        Salt och svartpeppar
        Aluminiumfolie


        Att förbereda hemma:

        1. Förbered kryddblandningen hemma. Rosta alla kryddor i en torr stekpanna. Mortla dem eller mixa i en kryddkvarn.
        2. Lägg blandningen i en burk att ta med ut på turen.


        På plats:

        1. Lägg en bit aluminumfolie på gallret och ringla över olivolja.
        2. Lägg laxsidan med skinnet nedåt på folien.
        3. Pensla köttsidan med olivolja. Krydda med salt, svartpeppar och kryddblandningen.
        4. Låt laxen steka över glöden (obs den får inte brinna) i 25-30 minuter. Den får gärna vara mediumbakad, det vill säga lite lös inuti, när du tar av den.
        5. Servera med nykokt potatis och en sallad.


        Recept från boken: Outside is free - Ett mat- och cykeläventyr med Vélochef

         
         

        Grillade majskolvar


        2 personer
        Du behöver skewers att hålla majskolven i


        Ingredienser:

        2 färska majskolvar med blasten kvar
        1 msk hackad timjan
        1 vitlöksklyfta
        100 g smör
        Salt och svartpeppar


        Gör så här:

        1. Lägg majsen i kallt vatten och låt ligga i cirka 20 minuter.
        2. Hacka under tiden timjankvistarna och riv vitlöken fint. Rör ihop hacket med smöret. Smaka av med salt och svartpeppar.
        3. Grilla kolvarna med blasten på över ett galler i 10-15 minuter tills majsen är mjuk, tills blasten är nästintill bränd.
        4. Dra bort blasten och grilla på nytt tills kolvarna får en gyllene och fin färg.
        5. Pensla på kryddsmöret.
        Smaklig måltid!


        Recept från boken: Outside is free - Ett mat- och cykeläventyr med Vélochef

         
         

        Kryddiga kycklinglår med bulgur


        2 personer
        Till detta behöver du skewers 


        Ingredienser:


        300 g kycklinglårfilé
        2 vitlöksklyftor
        1 tsk mald spiskummin
        1 tsk mald koriander
        1/2 tsk cayennepeppar
        1 dl matolja


        Bulgur:
        3 dl kokt bulgur
        50 g russin
        50 g hackade, blandade nötter
        2 msk hackad persilja
        2 msk skuren salladslök
        1 citron, saften
        Olivolja
        Salt och svartpeppar
        1 dl matlagningsyoughurt till topping
        1 tsk harissa (chilipasta) till topping


        Gör så här:

        1. Koka bulgur enligt anvisningarna
        2. Riv vitlöken fint. Blanda ihop kryddor, vitlök och matolja till en marinad.
        3. Skär kycklingen i lika stora bitar och vänd bitarna i marinaden.
        4. Trä kyckling på spett och grilla i 10-15 minuter.
        5. Blanda ihop bulgur med russin, nötter, persilja och salladslök. Smaka av med citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
        6. Blanda yoghurt och harissa och toppa de nygrillade kycklingspetten med yoghurten.


        Recept från boken: Outside is free - Ett mat- och cykeläventyr med Vélochef

         
         

        Lammfärsspett med chili och mynta sås


        2 personer
        Till detta behöver du Skewers


        Ingredienser:

        300 g lammfärs
        1 vitlöksklyfta
        1 ägg 1/2 tsk chilipulver
        1 msk hackad persilja
        200 g pimiento de Padrón (grön chili)
        Olivolja
        Salt och svartpeppar

        Myntasås
        2 dl naturell yoghurt
        1 msk hackad mynta
        1 msk olivolja
        1 citron, skalet
        Salt och svartpeppar


        Att förbereda hemma:

        1. Riv vitlöken fint. Blanda färsen med vitlök, ägg, chilipulver och persilja. Smaka med salt och svartpeppar.
        2. Forma färsen till små kolvar. Lägg i en ask eller liknande och ta med ut.


        På plats:

        1. Trä färskolvarna på spetten. Grilla på hög värme i 5-10 minuter.
        2. Ringla olivolja över den gröna chilin. Lägg den på gallret och grilla i 2-3 minuter på varje sida. Smaka av med salt.
        3. Blanda yoghurten med mynta, olivolja och finrivet citronskal. Smaka av med salt och svartpeppar.

        Recept från boken: Outside is free - Ett mat- och cykeläventyr med Vélochef

         
         

        Svamptoast


        2 personer
        Till detta behöver du en sil som tål att vara över elden.


        Ingredienser:


        300-400 g blandsvamp (kantareller, champinjon, ostronskivling)
        2 skivor surdegsbröd
        Olivolja
        Salt och svartpeppar
        Parmesanost till topping
        1 msk hackad persilja till topping


        Gör så här:

        1. Rensa svamparna och dela dem i jämnstora delar
        2. Vänd svampen i ett par matskedar olivolja och krydda med salt och svartpeppar.
        3. Lägg svampen i silen och ställ den på gallret över glöden, skaka den då och då. Svamp innehåller mycket vatten vilket gör den utmärkt att grilla. Svampen är klar när den fått en gyllene färg.
        4. Ringla över olivolja på båda sidor av brödet och grilla skivorna tills de fått en fin färg.
        5. Lägg rikligt med svamp på brödet och riv över parmesanost. Toppa med hackad persilja.



        Recept från boken: Outside is free - Ett mat- och cykeläventyr med Vélochef

         
         

        Passande grillutrustning 

        Anmäl dig till nyhetsbrevet

        Du är nästan där! Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i ditt e-postmeddelande.
        Anmäl dig till nyhetsbrevet

        Ange en giltig e-postadress