Förslag på varumärken

    Förslag på kategorier

      Sökförslag

        Produkter

        Krämig polentabowl med grönsakslinsfräs, snabbsyrad rödlök, vitkålssallad och grön ärtröra med pepparrot

        Av Plantbased By Thess


        ingredienser

        6 portioner

        • 2 dl polenta
        • 1,2 liter vatten
        • 1 tsk tryffelolja
        • 1 nypa flingsalt

        Frästa grönsaker

        • 1 liten vitlöksklyfta
        • 500 gram palsternacka, finhackade
        • 500 gram morötter, finhackade
        • 250 gram svamp, skivad
        • 1 förpackning (á ca 230 gram avrunnen vikt) förkokta linser
        • 1 msk torkad dragon
        • 1 msk rapsolja
        • flingsalt och nymalen svartpeppar

        Grön ärtröra med pepparrot

        • 500 g frysta gröna ärtor, tinade
        • 1 vitlöksklyfta, finriven
        • 2 msk ljus tahini
        • 1/2 dl vatten
        • 1 msk äppelcidervinäger
        • 1 msk kallpressad rapsolja
        • 1/2-1 msk färsk pepparrot, finriven
        • Flingsalt och nymalen svartpeppar

        Snabbsyrad rödlök

        • 2 små rödlökar
        • 2 dl vatten
        • 1 dl äppelcidervinäger
        • 1 nypa salt

        Vitkålssallad

        • 1/2 vitkålshuvud
        • 1 msk kallpressad rapsolja
        • 1 tsk flingsalt

        Till servering

        • Surdegsbröd

        Tillagning

        Koka upp polenta och vatten. Låt puttra på svag värme till grötliknande konsistens. Rör om då och då. Tillsätt eventuellt lite mer vätska för en lösare konsistens. Ta av från värmen, tillsätt tryffelolja och rör runt. Smaka av med salt.

        Fräs vitlöken i lite olja tills mjuk. Tillsätt rotsakerna och fräs i ca 10 minuter, tills de mjuknat. Tillsätt svampen och fräs ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll ner linser ochtorkad dragon, vänd runt så att allt blir varmt.

        Skala och strimla löken, lägg i en skål. Koka upp vatten, vinäger och salt. Häll vätskan över löken. Låt stå minst 15 minuter.

        Mosa ihop alla ingredienser till ärtröran med en gaffel till en bitig röra. Smaka av med salt och peppar.

        Strimla vitkålen och blanda med olja och salt.

        Servera polentan toppad med de frästa grönsakerna, ärtröra, lök och vitkål. Bjud med surdegsbröd.

        Anmäl dig till nyhetsbrevet

        Du är nästan där! Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i ditt e-postmeddelande.
        Anmäl dig till nyhetsbrevet

        Ange en giltig e-postadress