Förslag på varumärken

    Förslag på kategorier

      Sökförslag

        Produkter

        Kryddiga kycklinglår med bulgur

        Av Henrik Orre

        Ingredienser

        2 personer

        • 300 g kycklinglårfilé
        • 2 vitlöksklyftor
        • 1 tsk mald spiskummin
        • 1 tsk mald koriander
        • ½ tsk cayennepeppar
        • 1 dl matolja
        • 4 träspett 

        Bulgur

        • 3 dl kokt bulgur
        • 50 g russin
        • 50 g hackade, blandade nötter
        • (hasselnötter, paranötter, valnötter)
        • 2 msk hackad persilja
        • 2 msk skuren salladslök
        • 1 citron, saften
        • olivolja
        • salt och svartpeppar
        • 1 dl matlagningsyoghurt till topping
        • 1 tsk harissa (chilipasta) till topping

        Tillagning

        Koka bulguren enligt anvisningarna på paketet.

        Riv vitlöken fint. Blanda ihop kryddor, vitlök och matolja till en marinad. Skär kycklingen i lika stora bitar och vänd bitarna i marinaden. Trä kycklingen på spett och grilla i 10–15 minuter på ett galler.

        Blanda ihop bulguren med russin, nötter, persilja och salladslök. Smaka av med citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.

        Blanda yoghurt och harissa och toppa de nygrillade kycklingspetten med yoghurten.

        Anmäl dig till nyhetsbrevet

        Du är nästan där! Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i ditt e-postmeddelande.
        Anmäl dig till nyhetsbrevet

        Ange en giltig e-postadress