Förslag på varumärken

  Förslag på kategorier

   Sökförslag

    Produkter

    bergsport - for a Reason


    Alix von Melle

    Alix är född i Hamburg och bor numera med sin make i Füssen i Ostallgäu, vid foten av Ammergau-alperna. Hon arbetar som frilans inom PR, men hennes stora passion är bergsklättring på hög höjd. Hon har bestigit sju 8 000-meterstoppar utan extra syrgas och är för närvarande en av Tysklands framgångsrikaste kvinnliga bergsklättrare på hög höjd. 

    Jag tränar nästan varje dag: toppturande, längdskidor och isklättring på vintern; bergsklättring, scrambling och terrängcykling på sommaren. Jag älskar att motionera i naturen och fylla lungorna med frisk luft. Det gör mig glad och tillfredsställd och ger mig styrka och energi för mina vardagliga rutiner. Jag kan livnära mig länge på de där ögonblicken i oförstörd natur. Tystnaden är bland det bästa. Att topptura i gryningen eller se solen gå ner bakom korset på en bergstopp efter en skön dag bland bergen – sådana upplevelser bär jag alltid med mig i hjärtat. De kan inte köpas för pengar, och ingen kan ta dem ifrån mig. Men det måste inte alltid handla om en 8 000 meter hög bergstopp! För mig handlar glädjen i att nå toppen inte om hur högt berget är. Eftersom jag ofta är ute på expeditioner flera månader åt gången värdesätter jag de lokala Alperna desto mer. Det bästa finns ofta precis runt knuten. Cykling och skidåkning på vintern utan att behöva ta bilen eller en lång terrängcykling bland bergen på sommaren är aktiviteter som börjar strax utanför dörren. Det finns knappast ett miljövänligare sätt att resa och träna. Utflykterna är som bäst tillsammans med min make Luis Stitzinger. Vi delar kärleken och passionen till både höga och låga berg. 

    Som matsäck har vi alltid med oss nybakat bröd med Allgäu-smör och alpost. Dessutom behöver jag en kopp kaffe varje dag – det är både gott och avkopplande. Vi kokar kaffet själva på vägen, till exempel vid den idylliska Schwansee-sjön, när vi tar en vacker cykeltur från Bleckenau och tillbaka till huset. Det går att värma vattnet med vårt Lite Plus-kök och låta kaffet dra i kastrullen. Och tack vare kaffepressen är kaffet klart på nolltid. Det är oerhört viktigt att få i sig tillräckligt med vätska under långa bergsturer. Därför tar jag alltid med mig en Primus Klunken-flaska som jag fyller med friskt bergsvatten.

    För mig innebär bergssport friheten att ge mig av vart som helst, och den friheten känns ännu mer gränslös högt ovanför dalarna, vägarna och människorna!


    Alix von Melle
    Frilans inom PR med en passion för bergsklättring på hög höjd
    Tyskland

    @alixundluis

    Anmäl dig till nyhetsbrevet

    Du är nästan där! Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i ditt e-postmeddelande.
    Anmäl dig till nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress