Förslag på varumärken

  Förslag på kategorier

   Sökförslag

    Produkter

    Korv med bröd - for a reason


    Henrik Orre

    I den lilla staden Tönsberg i Norge växte Henrik upp, i en familj där både cykling, god mat och mycket tid utomhus var en stor del av vardagen. Tidigt drömde Henrik om att bli kock och han har i hela sitt vuxna liv, lyxigt nog arbetat som kock både inomhus men även mycket utomhus. Inspirerad att laga mat i naturen har han skrivit kokböcker med både enkla och mer avancerade recept att laga på ett friluftskök. Idag bor han med sin familj i centrala Oslo där han bygger upp sin nya restaurang Vélochef Club House som förväntas öppna våren 2021. En restaurang där han vill binda samman sin kärlek för riktigt god mat och cykling. Och som i sann cyklistanda, även kommer servera riktigt gott kaffe. 


    Fördelen med att bo i en stad omringad av fantastisk natur, är att det är så lätt att ta sig ut. Förr i tiden hade jag begett mig iväg på längre cykelstrapatser för mig själv eller med vänner eller långa vandringar med min fru Hedda, men med två unga barn känns det viktigt att kunna göra utelivet simpelt, både för vår och för deras skull. En 3km promenad kan ta hela dagen och måste också kunna få ta så lång tid för att det ska vara kul för alla. Det gäller att varva ner och se världen med barnens ögon, då ser man saker man annars inte hade sett och vandringen blir plötsligt händelserik på ett helt annat sätt.

    Det spelar inte så stor roll vart vi är när vi är ute med familjen, det kan vara skog, höga fjäll, en park, vid havet - det är kontrasten från staden som gör skillnad. Stillheten i naturen gör att allas puls saktas ner och att se barnens kreativa lek med pinnar, kottar och löv motiverar en att komma iväg så ofta vi bara kan. Oftast är det dagsturer, men ibland stannar vi över natten i en av alla stugor som den norska turistföreningen har att tillgå. Jag brukar packa med mig mat för ett gäng olika mål, både för att kunna äta längs vägen men också för att tillaga på plats. Till middag är favoriten grillspett eller grillad korv. Därför tar jag alltid med mig det lilla Aeril-köket som varken tar för mycket plats eller vikt i ryggsäcken. Jag brukar ställa det direkt i elden och så har jag snabbt en perfekt yta att grilla på. Grillspetten brukar jag förbereda hemma, det blir mycket enklare så! Och frukost eller lunch brukar bli våfflor. Barnens sug får lite styra.

    Att kunna spendera kvalitetstid i naturen ihop med mina barn känns oerhört viktigt. Säkert dels för att min egen uppväxt innehöll mycket uteliv, men också för att jag ser hur barnen växer när vi är ute och att de själva uttrycker att det är toppen. Sedan att jag får laga mat utomhus varje gång är en härlig bonus. 


    Henrik Orre
    Velóchef & driver restaurangen Velóchef clubhouse i Oslo
    Norge

    @henrikorre
    @velochef_clubhouse

    Läs mer


    Anmäl dig till nyhetsbrevet

    Du är nästan där! Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i ditt e-postmeddelande.
    Anmäl dig till nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress