Förslag på varumärken

  Förslag på kategorier

   Sökförslag

    Produkter

    Pensionär - for a reason


    Lars Löwenborg

    Lars föddes i Stockholm på 1950-talet, men flyttade ut på landet när han pensionerades för några år sedan. När han var yngre brukade han vandra i fjällen, alltid klädd i jeans och gummistövlar. Nu för tiden är en långpromenad längs havet med hunden Django och hans fru Lene den bästa typ av friluftsliv han kan tänka sig. Gärna med en kopp kaffe någonstans längs vägen.

    Jag gick nyligen i pension, en av de bästa sakerna jag gjort i hela mitt liv. Min fru och jag flyttade då söderut, ner till Österlen och vårt hus, precis intill havet. Här är vi alltid nära naturen och lever ett liv som till större delen utspelar sig utomhus, oavsett årstid. Jag vandrar inte som jag en gång gjorde, men i det stora hela rör jag nog mer på mig ändå. Att kunna kombinera detta med mitt intresse för matlagning är något jag äntligen har tid för. Nu kan en stor del av dagen gå åt till att planera, förbereda och laga kvällens middag. 

    Matlagning utomhus har på något vis blivit viktigare och viktigare för mig – då med smaken av rök och eld som tema. En perfekt dag, när vinden antingen blåser på från väst eller inte alls och solen skiner, bär jag ner lite ved, min Aeril-grill och ett glas vin till havet och sätter mig på min drivveds-bänk. Här förbereder jag en eld lagom stor för att grilla grönsaker och ett par bitar kött. Där blir jag sittande och känner vågorna som rullar in, hör fiskmåsarna som flyger förbi och låter min blick vila i elden. 

    Min fru brukar komma och sätta sig bredvid mig en stund. Där sitter vi tillsammans, på vår plats. Vi äter och pratar om vår dag. Det är som om ljudet från havet och värmen från elden ramar in ögonblicket och adderar ytterligare liv till våra samtal. Och så, ibland helt plötsligt, inser vi att solen gått ned och att vi fryser. Att glömma tid och rum på det här sättet är nog anledningen till varför jag allt oftare hamnar utomhus istället för inomhus.
    Lars Löwenborg
    Pensionerad psykolog
    Sverige

    Läs mer 


    • Erik Wiren

     Erik kjafbnv qlkajcn

    • Erik Wiren
    Anmäl dig till nyhetsbrevet

    Du är nästan där! Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i ditt e-postmeddelande.
    Anmäl dig till nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress