Förslag på varumärken

  Förslag på kategorier

   Sökförslag

    Produkter

    stabil - for a Reason


    Magnus Kalstad Forseth

    När man växer upp med föräldrar som mer än gärna tar med sina barn ut i naturen, är det lätt att själv bli en friluftsmänniska. Från små äventyr till lite större, blev trailcykling, bergsvandring och skidåkning en stor del av Magnus vardag och idag både bor han nära naturen och a med friluftsliv. Han har en kandidatexamen inom friluftsliv och är en del av oss i Fenix Outdoor-gruppen. Fastän han brinner för ett rikt friluftsliv är det viktigaste för Magnus just nu att hans barn får samma chans att njuta av naturen och friluftslivet så som han fick. 

    Mitt bland alla bergstoppar sitter jag här på ett liggunderlag med min familj. Jag hör floden brusa högt genom dalen och barnen ropar efter pannkakor, men ändå är detta min frizon. Den plats där jag är som lugnast. Egentligen spelar det ingen roll vart jag är eller vad jag gör, så länge jag är utomhus. Men vi gillar att ta oss hit, till Indre Troms i Nordnorge. 

    Jag är så oerhört glad att mina föräldrars förkärlek till naturen har förts över på mig, då det har berikat mitt liv och haft en enorm påverkan på mitt förhållande till naturen och mitt sätt att leva. Det finaste som finns just nu är att kunna ge mina barn samma möjlighet som jag hade – att skapa sin egen frizon i naturen. Normalt brukar vi inte behöva ta oss så långt för att äventyra på barnens nivå, de ser ju saker jag inte ser så det krävs inte mycket för att ha en dag fullspäckad med naturupplevelser ändå. Men ibland packar vi ihop för längre turer och att se dem leka här i dalen betyder mycket för mig. Omringad av berg bestiger de sina egna kullar och utmanar sina egna gränser. Tills det är dags för mat, då gäller det att leverera.

    Jag brukar alltid ha med mig Gravity-köket när vi är ute med familjen då det är stadigt nog för stora kastruller, men nu när barnen skriker efter pannkakor är det stekpannan som kommer fram. I sina händer håller de ett torkad blåbär, lite harspillning och några grässtrån ” här har du till sylten” säger dem med stora leenden på läpparna. Jag längtar till när de skriker lika högt efter grillad öring och potatismos då det är min favorit och då det innebär att de har tålamod nog att fiska med mig. Men vi får nog vänta några år på det. När jag lutar mig tillbaka mot en sten, med en pannkaka i handen, finns ingen stress, öringen får vänta. 


    Magnus Kalstad Forseth
    Fenix Hardware Manager
    Norge

    Anmäl dig till nyhetsbrevet

    Du är nästan där! Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i ditt e-postmeddelande.
    Anmäl dig till nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress