Förslag på varumärken

    Förslag på kategorier

      Sökförslag

        Produkter

        Volym - for a Reason


        Markus Sämmer

        Markus, extrematleten från Bayern gillar inte bara orörda stigar och dagar i naturen, han är också utbildad kock med flera år på några av Münchens finaste restauranger på nacken. När han jobbade som kock tog han ofta långledigt för att resa runt i världen tills han en dag bestämde sig för att kombinera sina två stora passioner i livet – matlagning och äventyr. Nu skriver han kokböcker med gourmetrecept tillagade på gaskök ute i skog och mark.  

        Det är fortfarande tidigt på morgonen när jag går ner till sjön precis vid vårt hus. Inga moln i sikte och solen är redan varm så en stund i båten blir en uppfriskande start på dagen. Jag vill laga något speciellt för min fru ikväll och min plan är att fånga lite färsk öring. Jag har turen att bo med naturen nära inpå och att få lite egen tid på sjön ger mig ett lugnt sinne som håller i flera dagar. Väl hemma tänker jag sätta mig i skuggan under träden och plocka ramslök att marinera fisken med. Den här tiden på året är verkligen en av mina favoriter då vår egen gräsmatta är full av goda och nyttiga ingredienser. Kanske ska jag plocka lite tusensköna och små maskrosblad att ha i salladen också.

        Jag nöjer mig sällan med en enkel måltid och gillar att unna mig själv och de omkring mig med hälsosam, hemlagad mat oavsett vart vi är. Det är dock inte alltid så lätt att förbereda och laga en trerättersmiddag på toppen av ett berg eller under en lång vandring, men hittar man bara det väsentliga i recepten är det ganska lätt att återskapa dem i en förenklad version. Som att styra upp en enkel tiramisu på en avlägsen plats genom att doppa espresso-genomsyrade kakor i mascarpone. Mums. Ikväll ska jag använda mig av en sak jag lärde mig under min tid i restaurangbranschen och varmröka öringen i min Kuchoma. Det bästa med det köket är volymen, som verkligen förseglar smaken i det jag lagar. 

        Så, genom att använda bra utrustning, färska ingredienser och lite tips och tricks man lärt sig längs vägen kan vem som helst laga gourmetmat ute i naturen.         Markus Sämmer
        Chef & extreme athlete
        Germany

        @thegreatoutdoorsbook

        Anmäl dig till nyhetsbrevet

        Du är nästan där! Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i ditt e-postmeddelande.
        Anmäl dig till nyhetsbrevet

        Ange en giltig e-postadress