Förslag på varumärken

  Förslag på kategorier

   Sökförslag

    Produkter

    Ödjmuk - for a Reason


    Peter Amend

    Inbäddad vid foten av det majestätiska Sierra Nevada hittar du en stad som många människor skulle drömma om att kalla sin hemstad. Porten till nationalparkerna Sequoia och Kings Canyon och bara timmar från havet, gör att du kan du uppleva stranden, bestiga ett berg och äta under ett gigantiskt träd samma dag. Peter är en av de lyckliga som är född och uppvuxen här i Visalia och även om hans ungdom inte var särskilt friluftsinspirerad lever han nu för och med den vackra vildmarken som omger hans hemstad.

    Jag öppnar upp mitt Atlekök, drar igång brännaren, ser mig omkring och inser hur lyckligt lottade vi är. Molnen rör sig bort, doften av träden runt omkring mej är härligt söt, blöta av ovädret som precis drog förbi. Bredvid mig hoppar mina två döttrar runt i vattenpölar och mina vänner hjälper mig att förbereda en god lunch. Vi har vandrat i området och parkerade precis på en av mina favoritplatser, en plats dit jag har åkt till i hela mitt liv. Och när jag står här, under ett av dessa jättelika Sequoia-träd, inser jag hur liten jag är. Tanken på att detta träd är över 2000 år gammalt - bara ett litet babyträd när pyramiderna i Egypten byggdes får mig att känna mig oerhört ödmjuk gentemot naturen.

    Jag minns tillbaka till min första riktiga naturupplevelse, under en vandringsresa med scouterna. Det regnade hela tiden och mitt liggunderlag flöt på vattnet när floden svämmade över lägerplatsen. Det var hemskt, men det var något med den händelsen, känslan av att inte ha kontroll som gav mersmak. Spänningen av att vara i naturen och uppleva det vilda är en speciell känsla. Som när jag är i havet, en plats där jag har väldigt lite kontroll. När jag blir träffad av våg eller när ett svall drar i mig inser jag hur liten jag är jämfört med allt annat och det får mig att känna mig ödmjuk. Det tar bort mitt ego, det tar bort min känsla av personlig prestation och det sätter mig på plats.

    Jag tror att många har glömt att uppleva livet med alla sina sinnen när vi spenderar mer och mer tid framför skärmar och mindre tid i naturen. Att kunna stanna upp en sekund, känna doften av olika slags träd, observera ljuset som rör sig och kunna möta livet i tre dimensioner istället för bara visuellt, är något som borde vara självklart. För alla. 


    Peter Amend
    Fotograf
    USA

    @peteramend
    www.peteramend.com

    Anmäl dig till nyhetsbrevet

    Du är nästan där! Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i ditt e-postmeddelande.
    Anmäl dig till nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress