Förslag på varumärken

  Förslag på kategorier

   Sökförslag

    Produkter

    Finbesök - for a Reason


    Stefan Lundgren

    Stefan lagar mat med mottot "det finns alltid en anledning bakom varje måltid och din matlagning bör anpassas därefter". Efter år av matupplevelser i de svenska fjällen tillsammans med sina slädhundar flyttade Stefan tillbaka till orten han en gång växte upp. Här byggde han ett litet hus, började odla sina egna grönsaker och hävdar att han aldrig känner lust att vara någon annanstans. Enligt Stefan lever han på ett sätt där han kan njuta av naturen på riktigt.

    Jag har flera gånger vart på väg till Stockholm för att jobba på finrestaurang, men rösten inom mig har alltid viskat åt annat håll. Istället införskaffade jag mig 18 slädhundar, flyttade norrut och levde på att laga mat över öppen eld till turister. En ynnest, men jag saknade alltid att kunna odla mer. Så, för ett gäng år sedan flyttade jag ner till skogarna nära där jag en gång växte upp, byggde mig ett litet hus på en tomt där jag idag odlar det jag förbrukar. 

    Jag insåg tidigt att jag inte behövde mer än 18 kvm boyta när jag hade naturen precis utanför dörren. Skogarna här omkring, den stilla sjön nedanför huset och att kunna skörda av jorden har blivit min enda självklarhet. Jag behöver inte vara någon annanstans. Jag vill inte vara någon annanstans. Att få vakna av solen, gå en promenad och sedan tillaga och avnjuta min frukost utomhus är bland det bästa jag vet. 

    Mitt Tupike-kök står utomhus under tak året runt, alltid redo för att tjäna mig en kopp kaffe eller en god omelett. Att enkelt kunna justera lågorna på köket gör det möjligt att laga mer avancerad mat, något som jag verkligen uppskattar. För det finns alltid en anledning bakom varje måltid och jag brukar fråga mig själv varför jag vill eller behöver äta just där och då; är det för upplevelsen, för att mätta, är jag kall eller trött? Och så anpassar jag min matlagning för det. Oavsett har jag alltid en grundtanke att maten ska vara lite över förväntan. Extra trevligt är det därför när någon kommer förbi och jag får ’step up the game’ lite grann. Då samlar jag in färska ägg, plockar ätbara blommor från slänten att garnera med och brygger extra starkt kaffe för att servera på en solig plats. Då är livet fulländat. 


    Stefan Lundgren
    Friluftskock
    Sverige

    @jordsmak

    Läs mer

    Anmäl dig till nyhetsbrevet

    Du är nästan där! Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i ditt e-postmeddelande.
    Anmäl dig till nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress