Förslag på varumärken

  Förslag på kategorier

   Sökförslag

    Produkter    Moder natur kommer alltid att överleva på ett eller annat sätt, men om vår generation fortsätter att leva som vi gör, kommer kommande generationer att få problem med att njuta av naturen på det sätt som vi kan göra. Vår existens, både som företag och som personer, som ständigt törstar efter nya friluftsupplevelser är därför nära kopplad till miljöfrågorna.

    "För att hitta fler miljövänliga alternativ och för att göra vårt företag så nära hundra procent klimatneutralt som möjligt strävar vi alltid efter att ha en effektiv resursanvändning. Om vi inte gör det kommer vi inte ha några äventyr att gå ut till."
    - Lars-Ola Brolinson, VD på Primus


    PRIMUS LOGO – EN PÅLITLIG VÄN

    När du ser Primus logotyp på en produkt, kan du ta detta som en garanti för att du kommer att kunna använda produkten i många många år.

    "Det handlar om att minska vårt behov av råvaror, den energi vi använder i produktionen, om kvaliteten, hur vi transporterar våra produkter och vårt sätt att paketera dem. Och sist men inte minst, att göra bränsleförbrukningen effektiv."
    - Lars-Ola Brolinson.

    Primus bränsleeffektiva PrimeTech-kök har en verkningsgrad på 80 procent, vilket innebär att de är nästan dubbelt så bränslesnåla som traditionella friluftskök. Detta minskar inte bara mängden CO2-utsläpp från köken utan även utsläpp i samband med produktionen och transporten av bränslet.     

     


    UTBYTBARA OCH ÅTERVINNINGSBARA DELAR

    Majoriteten av våra produkter har utbytbara delar och vi fortsätter att lagra reservdelar till utgående produkter. Du kan du alltid byta ut slitna delar för att på så sätt ytterligare förlänga livslängden på ditt kök. Om ditt kök mot alla odds skulle skadas så att det inte går att repareras kan alla komponenter återvinnas.


          


    FSC-CERTIFIERAD

    Ungefär hälften av våra förpackningar är FSC-certifierade. Detta innebär att hela tillverkningsprocessen och materialet är fullständigt spårbart. Den andra hälften av förpackningarna är tillverkade av återvunnet papper.


    ETT KOLDIOXIDNEUTRALT BRÄNSLE

    Primus gas är ett koldioxidneutralt bränslealternativ. För att kompensera för metallbehållare och gasens utsläpp av koldioxid, hjälper vi hushåll i Uganda, ett av världens fattigaste länder, att bli grönare. Genom att subventionera bränsleeffektiva kök och göra dessa tillgängliga för alla, byts ineffektiva ved- och kolkök ut och växthusgasutsläppen minskas med 1,5 ton CO2 per kök per år. Den utbredda skogsskövlingen minskas, vilket förhindrar torka och översvämningar. Familjer gynnas av renare inomhusluft och lägre energikostnader. Mindre tid krävs för att samla ved, vilket ger tid för flickor att gå i skolan och kvinnor att bedriva inkomstdrivande verksamhet.

    Anmäl dig till nyhetsbrevet

    Du är nästan där! Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i ditt e-postmeddelande.
    Anmäl dig till nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress