Förslag på varumärken

  Förslag på kategorier

   Sökförslag

    Produkter

    bränsleeffektiva kök

    När du kombinerar en brännare och en kastrull som inte är optimerade för att användas tillsammans, riskerar du att slösa med din största energitillgång – bränslet. Vanliga friluftskök har en verkningsgrad på ungefär 40%, vilket betyder än hälften av energin försvinner ut i tomma intet. 

    Detta var den drivande faktorn när Primus forsknings- & utvecklingsteam gick tillbaka till ritbordet för att lösa energislöseriet. Genom att kombinera tre innovationer löste Primus utmaningen med PrimeTech, ett kök med en maximal verkningsgrad och minimal miljöpåverkan. Och ett kök vi är riktigt stolta över.

    "Gemensamt för oss som vistas i naturen är att vi vill ha varm mat så snabbt och smidigt som möjligt."
    - Eric Svartström, Chef för Forskning & Utveckling på Primus.

    Primus bränsleeffektiva PrimeTech-kök ger en verkningsgrad som är nästan fördubblad jämfört med vanliga friluftskök. Så när du väljer ett PrimeTech-kök:

    •  Behöver du ta mindre bränsle med dig.
    •  Din plånbok, din rygg och vår miljö mår bättre.
    •  Din mat kommer snabbare att bli varm/koka.

    Hemligheten

    Hemligheten bakom PrimeTechs nästan fördubblade verkningsgrad jämför med vanliga friluftskök är kastrullens inbyggda värmeväxlare som absorberar värmen bättre, ett integrerat vindskydd som skyddar lågan och en brännare som är optimerad för PrimeTechs bränsleeffektiva kastruller. 

    Efter en undersökning som gjorts utifrån deltagares gasförbrukning under den fem dagars långa Fjällräven Classic, visade det sig att tack vare den förbättrade effektiviteten är en 100g Primus gasbehållare tillräcklig för varje lunch och middag, morgonkaffe (eller annan varm dryck) och eftermiddagsfika för en person under en femdagarsvandring. Bär hälften så mycket gas, producera hälften så mycket utsläpp. 

    Anmäl dig till nyhetsbrevet

    Du är nästan där! Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i ditt e-postmeddelande.
    Anmäl dig till nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress