Förslag på varumärken

  Förslag på kategorier

   Sökförslag

    Produkter
    Det hela började i en liten smedja i centrala Stockholm 1892, när F.W. Lindqvist och J.V. Svenson skapade världens första sotfria fotogenspis! Eftersom det var den första, bestämde de sig för att kalla den Primus (som betyder just först). Namnet blev synonymt med pålitliga friluftskök och friluftsköken blev förstahandsvalet för människor på väg ut på både förstabestigningar och krävande expeditioner. En av milstolparna för äventyr var när Roald Amundsen blev den första människan att nå Sydpolen 1911. En annan milstolpe var med Tenzing Norgay och Edmund Hillary på Mount Everest 1953, när de var de första som nådde toppen.

    Vi är mycket glada att vi än idag är kända för våra tillförlitliga, säkra och innovativa produkter. Produkter som gör att folk ger sig ut mer och som ger en kulinarisk touch till deras friluftsäventyr, stora såväl som små.

    ny fabrik

    Friluftssamfundet bara fortsatte att växa och 1994 slog vi upp dörrarna till vår fabrik i Tartu, Estland iför att kunna möta efterfrågan. Vår strävan efter att kunna erbjuda standardprodukter av högsta kvalité som är ‘made in Europe’ fortsätter att vara nyckeln i produktionen. Till dags dato förblir Primus en av de få tillverkaren av friluftskök som fortfarande tillverkar sina kök i Europa. Varje steg, från den första designen till produktionen, görs internt på företagets R&D anläggning, så väl som ute på fältet. Varje produkt genomgår omfattande tester och intensiva kvalitetskontroller, vilket bl.a. innebär att varje friluftskök testtänds innan de lämnar fabriken. Vi gör detta för att säkerställa att alla friluftskök verkligen kan bli en tillförlitlig, livslång följeslagare.

     
    Det ska vara lätt att bege sig ut


    Våra produkter vänder sig inte på något vis bara till dem som bestiger de högsta bergen, ger sig ut i de fientliga polarområdena eller utforskar de mest avlägsna platser du kan tänka dig. Vi tror på både stora och små äventyr och därmed består även våra innovationer av friluftskök för vardagsbruk, lyktor och tillbehör. Vi vill att du ska njuta av din tid utomhus, oavsett var du är och vad du gör! 
    Old picture from Primus Inspiring history
    Old picture from Primus Inspiring history
    Old picture from Primus inspiring history
    Old picture from Primus Inspiring history
    Anmäl dig till nyhetsbrevet

    Du är nästan där! Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i ditt e-postmeddelande.
    Anmäl dig till nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress