Förslag på varumärken

    Förslag på kategorier

      Sökförslag

        Produkter

        Laga mat över öppen eld


        För att ta matlagning utomhus från en nödvändighet till ett sant nöje har vi skapat OpenFire-serien – den delen av vårt sortiment som gör matlagning över öppen eld lättare.  Portabla eldstäder som skyddar marken eller grillgaller som kan vikas ihop och står stabilt över öppen eld. Utrustning som kan bäras med till ditt favoritställe för en mäktig matlagningsupplevelse på traditionellt vis.


        Vårt Openfire-sortiment i lager just nu 

        Ta del av Henrik Orres tips om hur du bäst fördelar värmen när du lagar mat över öppen eld. 

        Kantarellrisotto

        av Henrik Orre

        Ingredienser

        För 2 personer

        • 50 g torkade kantareller (eller motsvarande mängd färska kantareller)
        • 100 g Arborioris
        • 2 schalottenlök
        • 400-500 ml vatten
        • 1 tärning kycklingbuljong
        • 15 g smör
        • 50 g riven parmesanost
        • olivolja
        • salt och svartpeppar
        • färska granskott  

        Tillagning

        Om du har torkad svamp, se till att blötlägga den i 15-20 minuter, häll därefter av vattnet och pressa vätskan ur svamparna.
        Hacka sedan löken och svampen och stek dem i olivolja i en stekpanna. Lägg i riset en stund och häll sedan över en del av det varma vattnet. Smula ned buljongtärningen och låt riset koka tills det är mjukt och tjock. Häll på mer vatten under tiden. Blanda ned smör och parmesan, smaka av med salt och peppar och till sist, toppa risotton med färska granskott. Servera sedan som den är eller ihop med ditt favorittillbehör.

        Tips.
        För att göra risotton ännu festligare kan du blanda i svamp av olika sorter som du tillagar i en sil direkt i elden. Med lite olivolja och salt och den rökiga smaken blir detta den perfekta avrundingen på en riktigt god risotto. Se video för detaljer. 

        Anmäl dig till nyhetsbrevet

        Du är nästan där! Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i ditt e-postmeddelande.
        Anmäl dig till nyhetsbrevet

        Ange en giltig e-postadress