Förslag på varumärken

  Förslag på kategorier

   Sökförslag

    Produkter

    Stötta flickor på flykt - dagens Pippi!


    För 75 år sedan kom Pippi Långstrump, världens starkaste flicka, till en helt ny stad. Idag tvingas miljoner flickor att lämna sina hem och flytta, inte bara till nya städer, utan också till nya länder. För att tackla utmaningar och finna vägen mot en ljusare framtid krävs styrka, mod och hopp.

    År 2020 blir 75-årsjubileum för berättelserna om Pippi Långstrump, och Primus vill uppmärksamma och fira den här starka och tuffa tjejen. Samarbetet med Astrid Lindgren AB har resulterat i en serie Primusprodukter utformade för att inspirera och bjuda in små äventyrare att utforska naturen på sitt eget sätt. För varje såld Trailbreak Lunch Jug Pippi går en euro till Rädda Barnen och projektet Pippi of Today.

    Pippi of Today - ett initiativ av Astrid Lindgren AB i samarbete med Rädda barnen.


    Möt Gazal


    Gazal är 10 år och går i trean. Hennes asylansökan i Sverige har blivit nekad och hon kommer troligen att skickas tillbaka till Afghanistan med sin familj. Hon bor med sin mamma, pappa, bror och syster i en liten by i norra Sverige. De är från Afghanistans huvudstad Kabul och kom till Sverige för fyra år sedan.

    “Det är bättre här än i Afghanistan,”säger Gazal. “För här kan jag gå i skolan och vara ute och leka”.

    Gazal tycker om skolan. Hennes favoritämne är matte och det har varit ganska lätt för henne att lära sig svenska. Många av hennes vänner som också bor på Migrationsverkets tillfälliga boende är från Afghanistan men de brukar prata svenska med varandra så att de kan lära sig språket tillsammans.

    “Jag hjälper andra människor som inte kan språket,”säger Gazal. “Men jag pratar inte ÅT dom, utan de måste lära sig själva”.

    Familjen väntar nu på besked från myndigheterna angående Gazals lillasysters ansökan om att få stanna. Resten av familjen har alla blivit nekade asyl och har redan förgäves överklagat. Hennes ettåriga syster föddes i Sverige medan familjen väntade på beslut om asyl.

    “Jag ger henne mat om hon vill ha,”säger Gazal om sin lillasyster “och jag lägger täcket på henne när hon sover. Jag sover bredvid henne ibland men hon vaknar och gråter.”

    Gazal lyssnar mycket på indisk musik och tittar på indiska musikvideor. Hon tycker om att dansa och sjunga och vill bli sångerska när hon blir stor. Hon går ofta till biblioteket som ligger nära skolan. Och hon tycker om bildböcker, som till exempel böckerna om Pippi Långstrump.

    “Jag är ganska stark,”säger Gazal när hon pratar om den superstarka Pippi Långstrump i böckerna. “Men jag kan inte lyfta en häst.”

    Anmäl dig till nyhetsbrevet

    Du är nästan där! Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i ditt e-postmeddelande.
    Anmäl dig till nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress