Förslag på varumärken

    Förslag på kategorier

      Sökförslag

        Produkter

        Potatisrösti med bacon

        Av Jesper Rais

        Ingredienser

        För 2 personer
        • 200 g urvattnad riven potatis
        • 25 g smör
        • Salt och peppar
        • Bacon i skivor

        Tillagning

        Stek baconskivorna på en torr stekpanna tills de är gyllene och krispiga. Lägg åt sidan. Lägg i smöret i baconfettet och smält på låg värme.

        Skala och riv potatisen grovt hemma, skölj noggrant och lägg i en matlåda med kallt vatten. Byt gärna vatten en eller två gånger. Kom ihåg att pressa ut allt vatten innan du börjar steka. Använd smöret och baconfettet vid stekningen. Fördela den rivna potatisen jämnt över hela stekpannan och pressa ut till en stor tjock "pannkaka". När röstin har fått en gyllene färg, stjälp upp den på en tallrik med den stekta sidan nedåt och vänd sedan ned den i stekpannan igen och stek den andra sidan.

        Krydda röstin med salt och peppar innan du serverar med bacon ovanpå.

        Tips!
        Se till att du använder en ordentlig mängd fett i stekpannan för att få en krispig rösti. Servera gärna med stekt ägg, stekt lök och ätbara blommor och blad.

         

        Anmäl dig till nyhetsbrevet

        Du är nästan där! Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i ditt e-postmeddelande.
        Anmäl dig till nyhetsbrevet

        Ange en giltig e-postadress