Förslag på varumärken

    Förslag på kategorier

      Sökförslag

        Produkter

        välja
        rätt
        kokkärl

        Vilken typ av kastruller man ska välja beror på hur och var du har planerat att använda dem. Föredrar du kortare turer några gånger om året kan en billigare kastrull som inte tar upp för mycket plats i packningen vara det ultimata valet. Kanske jagar du gram och vill ha det lättaste materialet på marknaden. Om mat är din grej är en kastrull som klarar av avancerad matlagning även ute på tur det bästa valet för dig. Eller lagar du mat för större grupper och behöver något riktigt tåligt och reptåligt?

        Oavsett användningsområde har vi olika material och kokkärl för att bäst kunna täcka dina behov. Våra kokkärl är uppdelade i olika serier för att lättare skilja dem isär:

        PrimeTech - snabb och bränsleeffektiv
        LiTech - för mer avancerad matlagning
        Essential - enkel, lätt och prisvärd
        Campfire - en hållbar klassiker 

        En del hittar sin favoritserie som bäst passar deras friluftsliv och håller sig till den, medan andra mixar för varierande äventyr. 

        Primetech-kastruller

        Våra PrimeTech-kastruller är gjorda av hårdanodiserad aluminium med en keramisk nonstick-beläggning och värmeväxlare för maximal effektivitet. PrimeTech-kastruller passar dig som värdesätter snabb koktid och låg bränsleförbrukning.

        Hårdanodiserad aluminum är lätt, har en bra värmefördelning och rostar inte. Materialet är extremt hållbart och starkt nog för den mest aktiva friluftskocken. Då aluminiumet är hårdanodiserat är PrimeTech-kokkärlen icke-reaktiv, vilket innebär att det går utmärkt att tillaga syrlig mat utan att det sliter på ytan. Kastrullerna släpper heller inte ifrån sig en metallisk smak på maten.

        Till skillnad från obehandlad aluminium håller hårdanodiserad aluminium länge och står emot repor och slitage utan problem.

        Värmeväxlaren på undersidan av kastrullen förbättrar effektiviteten med 50 % i jämförelse med konventionella kastruller.

        Nonstick-beläggning

        Den keramiska nonstick-beläggningen är ett säkert och miljövänligt nonstick-material. Tack vare beläggningen krävs mindre eller ingen olja vid matlagning och gör rengöring mycket lättare.

        Trots att keramisk nonstick-beläggning står emot repor bra, rekommenderar vi att använda trä- eller plasttillbehör framför metall vid matlagning. För att förlänga livslängden på beläggningen, undvik överhettning under matlagning samt snabb nedkylning av varm kastrull. Precis som med all nonstick-beläggning är det viktigt att få bort all olja efter matlagning, då oljan på sikt kan försvaga beläggningen.

          • Hårdanodiserad aluminium.
          • Keramisk nonstick-beläggning.
          • Värmeväxlare.
          • Maximal effektivitet.
          • Icke-reaktiv.
          • Lätta.
          • Reptåliga.
          • Hållbara och slitstarka.
        LiTech-kastruller

        Våra LiTech-kastruller är gjorda av hårdanodiserad aluminium med en keramisk nonstick-beläggning. Dessa kastruller är perfekta för vandraren som njuter av att kunna laga till ett avancerat mål mat efter en lång dags vandring.

        Hårdanodiserad aluminum är lätt, har en bra värmefördelning och rostar inte. Materialet är extremt hållbart och starkt nog för den mest aktiva friluftskocken. Då aluminiumet är hårdanodiserat är LiTech-kokkärlen icke-reaktiv, vilket innebär att det går utmärkt att tillaga syrlig mat utan att det sliter på ytan. Kastrullerna släpper heller inte ifrån sig en metallisk smak på maten.

        Hårdanodiserad aluminium håller längre och står emot repor och slitage bättre än obehandlad aluminium.

        Nonstick-beläggning

        Med en flerlagers nonstick-beläggning krävs mindre eller ingen olja vid matlagning och både matlagning och rengöring blir lättare.

        Vi rekommenderar att använda trä- eller plasttillbehör framför metall vid matlagning i kokkärl med nonstick. För att förlänga livslängden på beläggningen undvik överhettning under matlagning samt snabb nedkylning av varm kastrull. Precis som med all nonstick-beläggning är det viktigt att få bort all olja efter matlagning, då oljan på sikt kan försvaga beläggningen.

        • Hårdanodiserad aluminium.
        • Flerlagers nonstick-beläggning.
        • Effektiva.
        • Lätta.
        • Reptåliga.
        • Hållbara och slitstarka.
        Essential-kastruller

        Våra Essential-kastruller är gjorda av aluminium utan nonstick-beläggning. Dessa kastruller är perfekta för dig som är ute efter en prisvärd kastrull med möjlighet att laga mat för många.

        Aluminium är ett lätt och prisvärt material som dessutom sprider värme riktigt bra. Aluminiumkastruller är väldigt effektiva, att sjuda mat på låg värme eller koka upp vatten snabbt är därför perfekta på dessa kastruller. Däremot är aluminium inte det mest hållbara materialet då det repas och slår sig lätt. För att förlänga livstiden på din aluminiumkastrull bör du inte tillaga syrlig mat då det kommer att bryta ner materialet på lång sikt. Din mat kommer då inte heller ta vid en metallisk smak av kastrullen. Notera att detta endast gäller aluminium, inte hårdanodiserad aluminium som LiTech och PrimeTech.

        Det pågår diskussioner om att kokkärl i aluminium skulle vara ohälsosamma och kunna orsaka Alzheimer. Baserat på rapporter från bland annat Alzheimerföreningen i London finns inga hälsorisker associerade med användandet av aluminiumkastruller och stekpannor.

        • Aluminium.
        • Lätta.
        • Prisvärda.
        • Effektiva.
        Campfire-kastruller

        Våra Campfire-kastruller är gjorda i rostfritt stål utan nonstick-beläggning. Dessa kastruller är bäst lämpade matälskare som vill kunna njuta av kulinariska stunder i naturen med vänner och familj.

        Rostfritt stål är slitstarkare och reptåligare än aluminium, men inte så hållbar och lätt som hårdanodiserad aluminium. De är framtagna för att kunna tåla de tuffaste turerna år efter år. De varken shippar, slår sig, repas eller rostar. Campfire-kastrullerna har en kärna i aluminium för ypperlig värmespridning. De är icke-reaktiva, vilket innebär att det går utmärkt att tillaga syrlig mat utan att det sliter på ytan. Rostfritt stål är helt återvinningsbart.

        Campfire-kastrullerna har ingen beläggning och kan ta mer slit och släng. Mer olja behövs vid matlagning, men ytan står emot repor och kastrullen går att diska i diskmaskin.

        • Rostfritt stål.
        • Rep- och slittåliga.
        • Icke-reaktiv.
        • Aluminiumkärna för optimal värmespridning.
        • Tål maskindisk.


        Är du osäker vilken storlek du behöver, välj en liknande storlek som den du använder hemma för samma ändamål. Köken Gravity och Power Stove är utmärkta för större kokkärl medan Express-köken är bättre för mindre kastruller.  
        Anmäl dig till nyhetsbrevet

        Du är nästan där! Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i ditt e-postmeddelande.
        Anmäl dig till nyhetsbrevet

        Ange en giltig e-postadress