Förslag på varumärken

    Förslag på kategorier

      Sökförslag

        Produkter

        Recepttips från Henrik Orre


        Sugen på att lyxa till helgens picknick? I samarbete med Henrik Orre, har vi tillsammans valt ut fem spännande och aptitväckande recept som vi tror ska passa alla, stora som små. Ibland kan det vara värt att lägga lite extra fokus på matlagningen, och vad vore väl ett äventyr utan en riktigt bra matupplevelse?

        Här är receptet för att imponera på vänner och familj:

        Grönsakssoppa med matkorn och panchetta


        (2 personer)


        Ingredienser:

        2 morötter
        2 palsternackor
        2 selleristjälkar
        2 gula lökar
        200 g panchetta
        1 dl okokt matkorn
        1 lagerblad
        2 timjankvistar
        1 tärning grönsaksbuljong
        ca 1 1/2 liter vatten
        100 g vita bönor på burk
        Olivolja till stekning
        Salt och svartpeppar
        2 msk hackad persilja till topping


        Gör så här:

        1. Skala och skär morötter, palsternackor och selleri i små tärningar.
        2. Skala och finhacka löken.
        3. Skär panchettan i små tärningar.
        4. Fräs lök och panchetta i din Primetech-gryta. Lägg sedan i alla grönsaker, matkorn, lagerblad, timjan och grönsaksbuljong. Häll på vattnet.
        5. Låt småkoka i 15-20 minuter.
        6. Lägg i bönorna och smaka av med salt och svartpeppar. Toppa med hackad persilja!

        Tips! Hoppa över panchettan om du föredrar vegetarisk. Det blir gott oavsett!


        Recept från boken: Outside is free - Ett mat- och cykeläventyr med Vélochef

         
         

        Kikärtshamburgare med advokado


        (2 personer)


        Ingredienser:


        400 g kokta kikärter
        1 morot
        1 msk hackad persilja
        1 schalottenlök
        2 msk maizenamjöl
        1 msk sojasås
        1 citron (saften)
        2 msk olivolja
        2 hamburgerbröd
        Olivolja till stekning
        Salt och svartpeppar
        Parmesanost (att strö över)
        Plastpåse (3 liter) med zipplock

        Gör så här:


        Att förbereda hemma:

        1. Riv moroten. Finhacka persilja och löken.
        2. Rör ut maizenamjölet i lite vatten. Blanda sedan alla ingredienser i en matberedare till en lös röra.
        3. Lägg röran i en plastpåse med zipplock och låt den få "sätta sig " i cirka en timme.

        På plats:

        1. Forma 2 lika stora vegohamburgare och stek dem i olivolja i en stekpanna, 4-5 minuter på varje sida.
        2. Dela brödet på mitten och stek det lite lätt på snittsidan, då smakar det godare.
        3. Lägg advokadoröran på hamburgaren. Avsluta med att riva över lite parmesanost före servering.

        Advokadoröra

        2 advokador
        1 lime (saften)
        1/2 msk finhackad rödlök
        Tabasco
        Salt och svartpeppar

        Gör så här:

        1. Skala och skär ur advokadokärnan.
        2. Krossa advokadoköttet och blanda i limesaft.
        3. Finhacka rödlöcken och vänd in den.
        4. Smaka av med tabasco, salt och svartpeppar.

        Recept från boken: Outside is free - Ett mat- och cykeläventyr med Vélochef

         
         

        Parmesankrämade makaroner med bacon


        (2 personer)


        Ingredienser:


        150 g tärnat bacon
        3 dl vispgrädde
        4 dl makaroner
        50 g riven parmesaost
        1 vitlöksklyfta
        1 citron (skalet)
        Olivolja till stekning
        Salt och svartpeppar
        2 msk skuren gräslök till topping

        Gör så här:

        1. Stek baconet tills knaprigt.
        2. Koka upp vispgrädden och låt reducera till hälften.
        3. Koka makaronerna enligt anvisningarna.
        4. Finriv vitlöken och citronen. Rör ner i vispgrädden tillsammans med den rivna parmesanosten.
        5. Vänd ner makaronerna och smaka av med salt och svartpeppar.
        6. Toppa med bacon och skuren gräslök.

        Recept från boken: Outside is free - Ett mat- och cykeläventyr med Vélochef

         
         

        Risoni med färsk salciccia


        (2 personer)


        Ingredienser:


        1 schalottenlök
        2 dl risoni
        1 tärning kycklingbuljong
        4-5 dl vatten
        50 g riven parmesanost + till topping
        1 msk smör
        1/2 citron (saften)
        200 g färsk salcicciafärs (korv utan fjällster)
        2 msk skuren salladslök till topping
        Olivolja till stekning
        Salt och svartpeppar

        Gör så här:

        1. Hacka löken och fräs i olivolja.
        2. Häll på risoni och späd försiktigt med vattnet. Smula samtidigt ner buljongtärningen.
        3. Låt koka tills pastan känns mjuk, ca 10-11 minuter.
        4. Rör in parmesanost och smör. Smaka av med salt och svartpeppar och citronsaft.
        5. Skär korvfärsen i små bitar och stek tills krispig. Lägg sedan korven över pastakornen. Toppa med skuren gräslök och nyriven parmesanost.

        Recept från boken: Outside is free - Ett mat- och cykeläventyr med Vélochef

         
         

        Glödbakad potatis


        (2 personer)


        Ingredienser:


        300-400 g små kulpotatisar
        4-5 skivor lagrad skinka (Parma eller Serrano)
        1 dl crème fraiche
        Olivolja
        Salt och svartpeppar
        2 msk skuren salladslök till topping
        Aluminiumfolie

        Gör så här:


        1. Marinera potatisarna i olivolja, salt och svartpeppar.
        2. Packa in dem i dubbla lager aluminiumfolie och lägg paketet direkt på glöden. Grilla i 25-30 minuter beroende på potatisens storlek.
        3. Känn efter att potatisen är färdig genom att sticka med en sticka eller gaffel genom foliet, känn den mjuk är den klar.
        4. Öppna folien och krossa potatisen lätt med en gaffel.
        5. Strimla skinkan. Lägg i klickar med crème fraiche samt skinkan.
        6. Toppa med skuren salladslök och lite olivolja. Ät direkt ur folien.

        Recept från boken: Outside is free - Ett mat- och cykeläventyr med Vélochef

         
         

        Passande köksutrustning och tillbehör 

        Anmäl dig till nyhetsbrevet

        Du är nästan där! Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i ditt e-postmeddelande.
        Anmäl dig till nyhetsbrevet

        Ange en giltig e-postadress