Förslag på varumärken

  Förslag på kategorier

   Sökförslag

    Produkter

    Bilsemester-matlagningstips: 5 steg för en god och stressfri middag

    Att laga mat hemma i sitt eget kök är oftast ganska lätt, allt är inom räckhåll och du har vad du behöver för att få till maten så som du vill. Men att flytta över matlagningen till bilen kan vara en utmaning.

    För det första är dina redskap och ingredienser begränsade, för det andra finns det saker du inte kan kontrollera, så som en regnskur, en vind som drar förbi, eller ett gäng flugor eller andra små liv som trakasserar under matlagningen.

    Så, ju fler utmaningar du kan förutspå och planera inför, desto lättare kommer du matlagningsupplevelse att bli. Här kommer några råd på vägen som kan göra din bilsemester lite lättare. 

    1. Efterlikna ditt eget kök

    Ta med redskap hemifrån eller försök att ha ett gäng liknande för bilen. Då vet du exakt hur de fungerar och kan prestera därefter. Precis som att vara i sitt eget kök

    2. Se till att ha en stor matlagningsyta

    Ge dig själv utrymme att arbeta. Bara för att du lagar mat utomhus betyder det inte att du måste sitta ner på marken och använda gräs eller grus som arbetsbänk. Gör en del av picknickbordet, bakluckan eller filten till din matlagningsyta. Eller investera i ett hopfällbart bord för att ge dig själv ännu mer utrymme.

    3. Bra utrustning

    Välj campingkök och redskap av hög kvalitet som dessutom är kompakta. Ett kök med vindskydd och handtag, kokkärl i rostfritt stål eller gjutjärn som kan staplas, redskap med förvaring och behållare som hjälper dig att hålla ordning på dina saker. 

    4. Förbered hemma

    Gör så mycket du kan och orkar innan avfärd. Förbered och packa med kryddmix och marinad, förstek kött och torka grönsaker. Allt för att slippa stressen över att ingredienser blir gammalt.

    5. Acceptera att ingenting någonsin ser lika bra ut i verkliga livet som det gör online

    Trots att receptet ser fantastiskt ut på nätet kommer det förmodligen inte att se ut så när du lagar det. Många av dessa receptskrivare är yrkesmän som iscensätter sina bilder och som ofta äter sin mat kall eftersom det tog dem så lång tid att arrangera varje bild. Stressa inte över hur det ser ut. Njut av tiden det tog dig att laga maten och av att äta din måltid medan den fortfarande är varm. Och njut av platsen du har lyxen att äta på.  

    Anmäl dig till nyhetsbrevet

    Du är nästan där! Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i ditt e-postmeddelande.
    Anmäl dig till nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress