Förslag på varumärken

    Förslag på kategorier

      Sökförslag

        Produkter

        Tomat & rotsaksgryta

        Av Plantbased By Thess

        Ingredienser

        6 portioner

        • 2 vitlöksklyftor, finhackade
        • 2 förpackningar (á 400 g) krossade tomater
        • 350 gram palsternacka, fint tärnad
        • 100 gram jordärtskockor, fint tärnade
        • 2 zucchini, tärnade
        • 2 msk kallpressad rapsolja
        • 6 ekologiska torkade aprikoser, finhackade
        • 2 förpackningar (à ca 230 g avrunnen vikt) förkokta gula ärtor eller kikärtor
        • 1 msk äppelcidervinäger
        • 1 näve färska örter, eller 1 tsk torkade (exempelvis dragon eller persilja)
        • Flingsalt och nymalen svartpeppar

        Masserad grönkål

        • 100 gram grönkål
        • 1 msk kallpressad rapsolja
        • 1 nypa flingsalt

        Stekt ris

        • 6 portioner kokt ris
        • 1 msk olja
        • 1-2 tsk kryddmix *
        • Salt

        Till servering

        • Hummus
        • Surdegsbröd

        Tillagning

        Fräs vitlök i lite olja tills de mjuknar. Tillsätt tomatkross, rotsaker och zucchini, låt puttra i ca 10 minuter, tills rotsakerna mjuknat. Tillsätt örter, aprikoser och ärtor. Låt puttra ytterligare 5 minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

        Riv grönkålsbladen i mindre bitar. Massera med olja och en nypa salt tills grönkålen blir len. Värm upp lite olja och kryddmix. Tillsätt det förkokta riset och fräs ett par minuter, vänd runt så att allt täcks. Smaka av med salt.

        Servera grytan med grönkål, stekt ris, hummus och surdegsbröd.



        * Blanda ihop din kryddmix av 1 msk malen gurkmeja, 1 msk korianderfrön, 1 msk senapsfrön, ½ msk fänkålsfrön, 1 tsk malen kardemumma i en lite bruk. Ta 1-2 tsk vid användning.

        Anmäl dig till nyhetsbrevet

        Du är nästan där! Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i ditt e-postmeddelande.
        Anmäl dig till nyhetsbrevet

        Ange en giltig e-postadress