Förslag på varumärken

    Förslag på kategorier

      Sökförslag

        Produkter

        Matlagning över öppen eld med Kamoto

        Tämjandet av elden har spelat en viktig roll i vår mänskliga utveckling. Det var genom elden vi förfinade vår matkonsumtion, från råa måltider till vällagade maträtter. I dag förlitar vi oss på våra elektroniska köksredskap och många av oss har glömt hur man lagar mat utomhus. Att laga mat över öppen eld behöver nödvändigtvis inte vara grillade maträtter som kött, kyckling eller fisk. Låt istället fantasin flöda och omfamna din inre mästerkock.

        Kamoto Open Fire Pit tar definitionen av ”lägereld” ett steg längre. Kamoto gör det möjligt att skapa en lägereldskänsla var du än befinner dig - oavsett om marken är fuktig eller torr. Skulle marken mot förmodan vara torr, kan du alltid lita på metallplattan som skyddar marken från elden. Dessutom är den smidig att packa ihop och lätt att bära med sig. Den kommer med ett grillgaller som underlättar matlagningen oavsett om du lägger ingredienserna direkt på gallret eller placerar en kastrull ovanpå.

        Låt vår Kamoto Open Fire Pit underlätta din matlagning under dina vinteräventyr!

        Tips på spännande recept:

        Grillade Lökar (2 personer)


        2 Purjolök
        2 Rödlök
        1 msk Persilja
        Olivolja
        Salt och Peppar

        1. Lägg purjo- och rödlökarna på gallret tills de yttersta skalen har blivit relativt brända.
        2. Ta upp lökarna och låt de vila ett litet tag på en skräbräda.
        3. Dela lökarna på mitten, ta bort de brända skalen och plocka ut "hjärtat". Dela detta i mindre bitar.
        4. Ringla över olivolja. Strö över persilja, salt och peppar.

        (Recept: Henrik Orre, Outside is Free: Ett mat- och cykeläventyr med Vélochef)


         

        Lammkorv med mos (2 personer)


        3-4 färska lammkorvar (beroende på storlek)
        10-12 små steklökar
        1 msk grov senap
        olivolja till stekning

        Potatismos

        300g skalad mandel potatis
        1 dl vispgrädde
        1 dl mjölk
        1 msk smör
        Salt och svartpeppar
        2 msk skuren salladslök till topping


        Beskrivning:

        1. Skala och skär löken i mitten. Stek tillsammans med lammkorvarna.
        2. Koka potatisen tills mjuk.
        3. Mosa potatisen. Blanda i vispgrädde, mjölk och smör - rör om.
        4. Smaka av med salt och svartpeppar.
        5. Toppa med lite senap på korvarna och skuren salladslök på moset.

        (Recept: Henrik Orre, Outside is Free: Ett mat- och cykeläventyr med Vélochef)

         
         

         

        Varmrökt kyckling med bakad spetskål (2 personer)


        2 kycklingbröst
        1/2 spetskålshuvud
        2 msk smör
        3 morötter
        Parmesanost
        Olivolja (till stekning)
        Salt och svartpeppar
        Brödpensel (eller en gran- eller tallkvist)
        Röklåda
        Rökspån
        Enriskvistar
        Timjan- och rosmarinskvistar
        Aluminumfolie

        Beskrivning:

        1. Förbered röklådan med rökspån, enris- och örtkvistar. Sätt på locket och placera den på gallret över elden för uppvärmning.
        2. Krydda kycklingbrösten med salt och peppar. Pensla med olivolja. Lägg i röklådan och lägg på locket igen.
        3. Låt kycklingen ligga i röklådan i cirka 10 minuter. Grilla sedan kycklingen för att få lite färg.
        4. Krydda spetskålen med salt och svartpeppar. Klicka på smöret. Packa sedan in den i aluminumfolie och lägg paketet över värmen. Baka tills kålen blir mjuk.
        5. Pensla morötterna med olivolja. Salta. Grilla tills de blir mjuka.
        6. Servera och riv över lite parmesanost.

        (Recept: Henrik Orre, Outside is Free: Ett mat- och cykeläventyr med Vélochef)

         
         

         
         

        Stekt ägg med bacon (2 personer)


        2 st Ägg
        1 paket Bacon
        2 st Korv
        1 stor Tomat

        Varför inte tillaga en enkel och smidig rätt som funkar bra till frukost såväl som lunch. Glöm inte att salta och peppra efter egen smak!

         

        Pannkakor med blåbär och riven kokos (2 personer)


        3 dl Mjölk
        1 1/2 dl Vetemjöl
        1 st Ägg
        10 g Smör
        1/4 tsk Salt

        Servera gärna med frysta (eller färska) blåbär med riven kokos.

         
         

         
         

        Tillbehör 

        Anmäl dig till nyhetsbrevet

        Du är nästan där! Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i ditt e-postmeddelande.
        Anmäl dig till nyhetsbrevet

        Ange en giltig e-postadress